AMSTERDAM - Het duurt mogelijk nog twee maanden voordat Joost Posthuma weer op zijn fiets kan plaatsnemen. Dat stelt de 24-jarige wielrenner van Rabobank op zijn eigen website.

"De therapeut denkt dat de revalidatie zo'n zes tot acht weken gaat duren. Een behoorlijke tijd", schrijft hij. "Als ik dan weer kan beginnen met trainen, moet ik van voren af aan beginnen."

Posthuma kan door de diagnose een streep zetten door zijn voorjaar. Ook wordt deelname aan de Tour de France, die op 7 juli van start gaat, zo goed als onmogelijk. Posthuma werd een week geleden tijdens een training in Duitsland aangereden door een automobilist. Hij liep door de botsing zware spierkneuzingen in zijn rechterenkel en linkerbovenbeen op.

Vooruitgang

De in Hengelo geboren Posthuma kan zijn been inmiddels weer een beetje buigen. "Er zit sinds afgelopen week een klein beetje vooruitgang in. Maar het zal allemaal niet zo heel snel gaan", schrijft hij.

"Ik moet donderdag weer naar het ziekenhuis toe om nieuwe echo's te laten maken en dan zal ook het vervolg traject worden besproken. Je merkt nu al hoe snel de spierspanning uit je been weggaat. Als je naar mijn linkerbeen kijkt, is dat nu al een gigantisch verschil in vergelijking met mijn rechterbeen."