EMMEN - FC Groningen heeft aan het restant van de gestaakte wedstrijd tegen ADO Den Haag slechts een tegendoelpunt overgehouden. Het duel in Emmen, zonder aanhang van beide clubs, werd woensdag hervat met 48 minuten en 16 seconden op de klok en een 3-0-voorsprong voor de Groningers.

Laurent Delorge tekende in de slotfase voor de Haagse tegentreffer: 3-1.

Groningen wenste het duel uit te spelen omdat de ploeg nog kans maakt op de vijfde plaats. Die klassering geeft recht op deelname aan de play-offs voor een ticket in de voorronde van de Champions League. De Groningers hadden met die optie in het achterhoofd graag het doelsaldo versterkt, maar bleven steken in goede bedoelingen.

Groningen blijft achtste met 51 punten. Nummer zeven Roda JC heeft hetzelfde puntenaantal, maar een beter doelsaldo.

Hoekschop

FC Groningen mocht het bizarre duel woensdag op gang brengen met een hoekschop. Beide ploegen begonnen niet met de formatie waarmee ze zondag in het Zuiderpark op het veld stonden toen scheidsrechter Jack van Hulten de wedstrijd staakte. Bij FC Groningen ontbrak Rasmus Lindgren, bij ADO Den Haag lieten Santi Kolk en Angelo Martha verstek gaan.

Groningen ging wel op jacht naar meer treffers, maar de beste kansen waren voor de 'thuisclub'. Eerst was het Delorge die koppend voor gevaar zorgde, vervolgens was Daniel Rijaard met een schot in de korte hoek dicht bij een treffer.

Kater

Ron Jans probeerde met de extra spits Marnix Kolder nog wat te forceren, maar de gewenste treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Delorge mocht door het centrum wandelen en faalde niet alleen voor doelman Brian van Loo. Groningen bleef met drie punten en een kater zitten.