GRONINGEN - Trainer Ron Jans van FC Groningen verwacht niet dat zijn elftal het woensdag makkelijk krijgt tegen ADO Den Haag, als beide teams in Emmen het restant van het zondag gestaakte duel moeten uitspelen.

"ADO Den Haag zal zeker niet als schietschijf willen dienen. Ze zullen ons echt niet zomaar door laten lopen naar het doel."

Het maken van doelpunten heeft een hoge prioriteit voor FC Groningen. Het doelsaldo kan doorslaggevend zijn in de strijd om de vijfde plek, waarvoor ook Feyenoord, SC Heerenveen en Roda JC nog in de race zijn.

Geknakt

FC Groningen leidde afgelopen zondag met 0-3 op het moment dat scheidsrechter Jack van Hulten het duel in het Haagse Zuiderpark staakte. Jans: "Zondag had ik het gevoel dat zij geknakt waren en dat we nog meer doelpunten hadden kunnen maken. Nu is dat anders. In dat opzicht is deze situatie zeker niet in ons voordeel."

Ambiance

Dat de wedstrijd gespeeld wordt achter gesloten deuren, in het stadion van FC Emmen, vindt Jans jammer. "Zo'n ambiance, zonder publiek, dat is voor spelers geen prikkelende situatie natuurlijk. Maar wij kunnen winst boeken ten opzichte van de concurrentie en dan heiligt het doel de middelen."