AMSTERDAM - De competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen wordt woensdag in Emmen uitgespeeld. Bij de resterende 42 minuten wordt geen publiek toegelaten.

Dat maakte de voetbalbond KNVB maandag bekend. Het duel in het Zuiderpark werd zondag gestaakt nadat Haagse supporters voor de tweede keer het veld met vuurwerk hadden bestookt.

Vijfde plaats

FC Groningen stond op dat moment met 0-3 voor. De club hoopt in het resterende gedeelte van de wedstrijd het doelsaldo te verbeteren. Als SC Heerenveen en Feyenoord de punten delen tijdens hun onderlinge confrontatie aanstaande zondag, hebben de Groningers nog kans om de vijfde plaats te halen. Die geeft toegang tot de playoffs om een plaats in de voorronde van de Champions League.

Ook Roda JC heeft nog kans als om vijfde te eindigen. De club uit Kerkrade heeft evenveel verliespunten, maar een iets beter doelsaldo.

Sanctie

Het is nog niet bekend welke sanctie de KNVB aan ADO Den Haag oplegt naar aanleiding van de ongeregeldheden. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd in het Zuiderpark werd gestaakt. In november werd het duel met Vitesse beëindigd nadat Haagse toeschouwers het veld hadden bestormd. ADO werd daarop bestraft met het spelen van één thuiswedstrijd zonder publiek.