AMSTERDAM - De positie van Christijan Albers binnen het team van Spyker zou onder druk staan. Volgens het Duitse boulevardblad Sport Bild zou de 26-jarige Markus Winkelhock het racestoeltje van de Nederlander mogelijk gaan overnemen.

Volgens het blad is Winkelhock de eerste keuze om Albers, die in het begin van het seizoen moeite had om het tempo van ploeggenoot Adrian Sutil bij te houden, te vervangen.

De Nederlandse coureur is echter verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het sponsorgeld dat de Nederlandse renstal ontvangt.

Roddels

Teambaas Colin Kolles wilde dan ook niet ingaan op de roddels rondom Albers, maar bevestigde wel dat Winkelhock achter het stuur zal zitten tijdens de aanstaande testseries in Frankrijk.

Volgens het Duitse blad zou Albers tijdens de race in Sepang een maaginfectie hebben verzwegen om zo te voorkomen dat een testrijder zijn plaats zou innemen.

Kolles zou de Nederlander nu nog een laatste kans willen geven tijdens de GP van Barcelona. Als hij faalt zal Winkelhock zijn plaats overnemen, aldus Sport Bild.

Afgezwakt

Colin Kolles heeft de berichtgeving van Sport Bild inmiddels afgezwakt. Tegenover GPUpdate.net liet de Duitser weten dat Albers niet hoeft te vrezen voor zijn stoeltje.

"Hij hoeft zich geen zorgen te maken dat hij door iemand anders vervangen zal worden. Christijan maakt het seizoen af", aldus Kolles.