MUNCHEN - Franz Beckenbauer eist radicale veranderingen bij Bayern München. De voorzitter van de Beierse formatie is de matige prestaties van zijn club zat. "Zo kan het niet verder", schreef 'der Kaiser' in Bild Zeitung. "We moeten helemaal opnieuw beginnen en en nieuw elftal opbouwen."

Bayern verloor zaterdag met 2-0 van VfB Stuttgart, waardoor de club afhaakt in de titelstrijd. Daarnaast heeft de formatie een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de Champions League.

Creativiteit

Volgens Beckenbauer onttrekt zich geen enkele linie aan de malaise. Al krijgen vooral de middenvelders er van langs: "We hebben veel te weinig creativiteit", aldus de oud-voetballer.

"Maar we zullen ook van enkele spitsen afscheid moeten nemen. Ik noem geen namen, maar de prestaties van bepaalde spelers spreken voor zich." Waarschijnlijk doelt Beckenbauer niet op Roy Makaay, maar op Roque Santa Cruz en Claudio Pizarro.

Schoonmaak

Coach Ottmar Hitzelfd kondigde ook een grote schoonmaak aan. Hij verwacht dat Bayern zes tot acht aankopen zal doen. "Dat is half team. Er zal dus een ingrijpende verandering komen."