AMSTERDAM - Cristiano Ronaldo is zondag uitgeroepen tot beste speler en beste jonge speler van het jaar in de Premier League.

Bekijk video

De 22-jarige Portugees kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens een galadiner in Londen, waar alle spelers uit de Engelse competitie hun stem konden uitbrengen. Hij is de eerste speler na Aston Villa-aanvaller Andy Gray in 1977 die de twee eretitels tegelijk krijgt.

Drogba

Ronaldo versloeg in de strijd om beste speler van het jaar Didier Drogba van Chelsea en zijn Manchester United-ploeggenoot Paul Scholes. De Portugees noemde de eretitel een 'hele eer'. "Ik ben erg trots, vooral omdat mijn collega's mij deze prijs hebben gegeven. Dat is fantastisch, want juist spelers kennen de kwaliteiten van hun medespelers."

Schoppen

De eretitels zijn opmerkelijk omdat Ronaldo begin dit seizoen nog hardop twijfelde over zijn toekomst in het Engelse voetbal. Nadat Portugal deze zomer op het WK in Duitsland Engeland in de kwartfinale uitschakelde en Ronaldo zijn stempel op het duel drukte door Wayne Rooney uit de wedstrijd te spelen, ontstond in de Britse media tumult over het optreden van de aanvaller.

Zijn ploeggenoot Rooney zou hem bij zijn terugkeer in Manchester 'in tweeën willen schoppen'.

Uitblinker

Ronaldo keerde ondanks grote interesse van Real Madrid gewoon terug bij Manchester United en is dit seizoen de grote uitblinker bij de koploper in de Premier League. Tien dagen geleden verlengde hij zijn contract met vijf jaar.

De Portugees is de eerste speler van Man United die tot beste speler van het jaar wordt uitgeroepen sinds Ruud van Nistelrooy in 2002 die eer ten deel viel.