AMSTERDAM - Valentino Rossi maakt zich grote zorgen over de slechte prestaties van de Michelin-banden in de MotoGP. De Italiaan eindigde zondag op de tiende plaats nadat de rechterkant van zijn achterwiel volledig versleten was.

Rossi vertrok vanaf pole in Istanbul maar schoot na de eerste bocht naast de baan. De voormalige wereldkampioen wist terug te komen naar de tweede plaats, maar vanwege de grote problemen met de band kon hij het tempo aan de kop van het veld niet meer bijhouden.

Grip

"Wij zijn erg teleurgesteld omdat wij dit probleem niet hadden verwacht", verklaarde Rossi na afloop van de race tegenover Autosport. "Ik had van de start af problemen met de band. Hij kwam nog wel op temperatuur maar de grip was volledig weg."

"Ik was bang dat de band aan het einde van de race misschien wel zou klappen, daarom moest ik wel van het gas af gaan en konden wij niet meer doen. Het is jammer want wij hadden een goede kwalificatie."

Vijand

De volledige top zes in de grote prijs van Turkije bestond uit rijders die gebruik maakten van Bridgestonebanden. Nicky Hayden was de beste 'Michelinrijder' op plaats zeven.

"Onze grootste vijand op dit moment is de band", aldus Rossi. "Ik had graag willen zien wat Pedrosa en Colin Edwards hadden kunnen doen, maar ik denk dat zij niet beter hadden gepresteerd."

Pedrosa en Edwards vlogen er, samen met Olivier Jacque en Chris Vermeuelen, in de eerste ronde gezamenlijk uit. Edwards werd met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De race werd gewonnen door Casey Stoner.