AMSTERDAM - Robert Doornbos is zondag als derde geëindigd in de Grand Prix van Houston. De Rotterdammer leverde daarmee een knappe prestatie, aangezien hij in de derde grand prix van dit seizoen in de Champ Car World Series vanaf de veertiende plaats van start was gegaan.

Bekijk video

De Fransman Sebastien Bourdais schreef de grand prix in Houston op zijn naam en pakte daarmee zijn tweede zege van het seizoen.

Power

Bourdais was vorige week ook al de sterkste in de Grand Prix van Long Beach en had zich zaterdag naar de tweede kwalificatieplaats gereden. De vanaf pole-position gestarte Australiër Will Power, twee weken geleden winnaar van de eerste grand prix van het seizoen in Las Vegas, kwam zondag niet verder dan de elfde plaats.

Voor Bourdais betekende de overwinning in het Reliant Stadium in Houston zijn 25e zege in 62 Champ Car-wedstrijden.

De 'rookie' Graham Rahal finishte zondag als tweede, op nog geen vijf seconden achterstand van eindwinnaar Bourdais. De 18-jarige Amerikaan werd daarmee de jongste coureur die ooit een podiumplaats in de Champ Car behaalde.

Start

Doornbos profiteerde in Houston vooral van zijn verbeterde starttechniek. "Ik krijg de rollende start in deze discipline steeds meer onder de knie", stelde hij na afloop. "Volgens mij ging ik met de start direct vijf of zes wagens voorbij in de bocht. Ik moet nog aan veel wennen in de Champ Car, vooral op het besparen van brandstof. Maar ik leer snel. Ditmaal ging het allemaal heel erg goed."