MILAAN - Internazionale heeft zondag de Italiaanse landstitel veroverd. De ploeg won met 2-1 van Siena, terwijl concurrent AS Roma met 2-1 van Atalanta verloor.

Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Inter zestien punten voorsprong op Roma.

Voor titelverdediger Inter is het de vijftiende 'scudetto' in de clubgeschiedenis. De benodigde punten kwamen zondag vooral op conto van de snoeiharde verdediger Marco Materazzi, die beide treffers van Inter tegen Siena voor zijn rekening nam. De eerste maakte hij in de 18e minuut. In de tweede helft scoorde de international uit een strafschop.

Negro

Negro had tussendoor de gelijkmaker gemaakt. Inter beëindigde het duel met tien man, omdat verdediger Maicor geblesseerd raakte en trainer Roberto Mancini al zijn wissels al had gebruikt.

Inter kan aan de tweede titel op rij meer voldoening halen dan die van vorig jaar, toen de strijd uiteindelijk achter de groene tafel werd beslist. Nummer één Juventus werd teruggezet naar de Serie B voor het aandeel in een corruptieschandaal. Internazionale kreeg de titel zodoende in de schoot geworpen.

Eerste nederlaag

De laatste 'echte' titel veroverde Inter in 1989. Inter had woensdag al kampioen kunnen worden, maar verloor toen in eigen huis van AS Roma. Dat was de eerste nederlaag van het seizoen.

Als beloning voor het sterke optreden gedurende de competitie kreeg trainer Roberto Mancini zondag het aanbod een nieuw contract te tekenen. Zijn huidige verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen af. Voorzitter Massimo Moratti kondigde aan dat Mancini voor vier of vijf jaar kan bijtekenen.

Atalanta

Roma ging gehavend naar Bergamo, waar het Atalanta trof. Verdediger Mexes en de middenvelders Pizarro en Mancini ontbraken wegens schorsingen, terwijl sterspeler Francesco Totti ontbrak wegens een blessure. Christiano Doni en Riccardo Zampagna zetten Atalanta op 2-0 voor Simone Perotta in de tweede helft iets kon terugdoen.

Nummer drie Lazio verloor voor eigen publiek van Fiorentina (0-1). Adrian Mutu maakte met zijn treffer een einde aan een ongeslagen reeks van Lazio die vijftien duels duurde.

AC Milan naderde Lazio tot een punt. Milan won zaterdag al met 3-1 van Cagliari. In dat duel scoorde Ronaldo twee keer.