MOSKOU - Tennisster Svetlana Koeznetsova heeft Rusland zondag naar de halve finales van het toernooi om de Fed Cup geloodsd. De Russin versloeg de Spaanse Anabel Media Garrigues met 6-3 4-6 6-0. Rusland kwam op een onoverbrugbare voorsprong van 3-0.

In de halve finales (14 en 15 juli) speelt Rusland tegen de winnaar van de strijd tussen de Verenigde Staten en België. Rusland won de Fed Cup in 2004 en 2005.

Ook Italië heeft zondag de halve finales bereikt. Tathiana Garbin haalde tegen China het beslissende derde punt binnen door met 3-6 6-2 6-4 te winnen van Zhang Shuai. In de halve eindstrijd treft Italië in juli de winnaar van Frankrijk-Japan.

Frankrijk

De Franse tennissters hebben zich zondag ten koste van Japan eveneens verzekerd van een plaats in de halve eindstrijd. Tatina Golovin haalde met haar zege op Ai Sugiyama (7-6 6-0) het derde en beslissende punt voor Frankrijk binnen. Door de overwinningen van Golovin op Morigami en Nathalie Dechy op Sugiyama hadden de Franse vrouwen zaterdag al een 2-0-voorsprong genomen.