MADRID - Real Madrid heeft zich zaterdag opgewerkt naar de tweede plaats in de Spaanse voetbalcompetitie. De sterrenploeg van trainer Capello won in het eigen Bernabeu-stadion met 2-1 van Valencia. Ruud van Nistelrooy maakte in de 18e minuut op magistrale wijze de eerste goal voor Real.

Madrid verhoogde door de zege de druk op koploper Barcelona, dat nog twee punten voorsprong heeft. De ploeg van Rijkaard kan zondag weer punten pakken tegen Villarreal. Valencia bleef door de nederlaag vierde.

Van Nistelrooy

Het doelpunt van Van Nistelrooy, zijn zestiende competitietreffer, was er een om in te lijsten. De Nederlandse aanvaller nam een hoge voorzet vanaf de linkerkant vol op de buitenkant van de rechterwreef en haalde verwoestend uit. Hij joeg de bal langs doelman Canizares.

Valencia kwam kort na rust op gelijke hoogte door een fraai doelpunt van Fernando Morientes. Sergio Ramos maakte in de 73e minuut de winnende goal voor Real. Hij rondde een voorzet van de ingevallen David Beckham af. De Engelse middenvelder keerde terug in het veld na een blessureperiode van zes weken.