RENNES - Olympique Lyon heeft zaterdag voor het zesde achtereenvolgende jaar de Franse voetbaltitel gewonnen. Het elftal van trainer Gerard Houllier werd kampioen zonder zelf te spelen.

Nummer twee Toulouse verloor bij Stade Rennes met 3-2. Alleen bij winst had Toulouse in theorie nog op gelijke hoogte kunnen komen met Lyon, dat zelf zondag de uitwedstrijd tegen Auxerre speelt.

Uniek

Het kwam nog niet eerder voor dat een Franse voetbalploeg zes landstitels op rij won. Het is zelfs uniek in een competitie van een groot voetballand. Toch had Lyon dit seizoen op meer gehoopt dan alleen het kampioenschap.

De club maakte in de eerste seizoenshelft veel indruk, zowel in eigen land als in Europa. Voetbalkenners benoemden Lyon als gevaarlijke outsider voor het winnen van de Champions League.

Na de winterstop raakte Lyon de juiste vorm kwijt. In de competitie was de voorsprong inmiddels zo groot dat de landstitel geen moment meer in gevaar kwam. In de achtste finales van de Champions League volgde een pijnlijke uitschakeling tegen AS Roma.

De nummer twee uit de Italiaanse competitie won in Lyon met 2-0, nadat het eerste duel doelpuntloos was geëindigd.