MANCHESTER - Het seizoen lijkt net wat te lang te duren voor Manchester United. Twee weken na de nederlaag bij Portsmouth (2-1) verspeelde de koploper zaterdag opnieuw punten in de competitie. Het thuisduel tegen Middlesbrough eindigde onbeslist: 1-1.

De Engelse titel komt door het nieuwe puntenverlies serieus in gevaar voor Manchester. Chelsea, de afgelopen twee seizoenen kampioen, kan de achterstand op de lijstaanvoerder zondag verkleinen tot één punt. De Londenaren spelen het uitduel tegen Newcastle United. Manchester moet op woensdag 9 mei, vier dagen voor de laatste competitieronde, bovendien nog op bezoek bij Chelsea.

Droomstart

Het elftal van trainer Alex Ferguson kende tegen Middlesbrough een droomstart. Wayne Rooney omspeelde in de derde minuut doelman Mark Schwarzer, waarna Kieran Richardson met zijn linkerbeen de bal in het lege doel mocht schieten.

Manchester wist niet door te drukken. Middlesbrough, met George Boateng negentig minuten binnen de lijnen, kwam kort voor rust langszij. Mark Viduka kopte de 1-1 achter Edwin van der Sar.

Na de pauze had Manchester een overwicht, maar heel gevaarlijk werd de thuisclub niet. Middlesbrough had reden tot klagen toen invaller Dong Gook Lee geen strafschop kreeg na te zijn neergehaald in het strafschopgebied.

Liverpool

Liverpool plaatste zich dankzij Dirk Kuijt definitief voor minimaal de voorronde van de Champions League komend seizoen. De Nederlander scoorde beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic.

Door de zege is Liverpool, drie wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van op zijn minst de vierde plaats op de ranglijst. Liverpool staat nu derde met vier punten voorsprong op nummer vier Arsenal. Nummer vijf Everton heeft dertien punten minder.

Arsenal

Arsenal gaf tegen rivaal Tottenham Hotspur een overwinning uit handen. Jermaine Jenas maakte in de vierde minuut van de blessuretijd gelijk in de Londense derby: 2-2. Ook Arsenal mag, ondanks het puntenverlies, zo goed als zeker ook komend seizoen weer meedoen aan de Champions League. Tottenham blijft door het gelijkspel in de race voor deelname aan het toernooi om de UEFA-beker. Het elftal van de Nederlandse trainer Martin Jol staat achtste.

Watford was zaterdag de eerste ploeg die degradeerde uit de Premier League. Een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Manchester City kon de club niet meer redden.