APELDOORN - Op uiterst curieuze wijze heeft Marianne Vos zaterdag de Ronde van Gelderland op haar naam geschreven. De wielrenster van DSB reed samen met Chantal Beltman aan kop, toen ze de verkeerde weg werden ingestuurd. Op het moment dat het duo weer het parkoers had gevonden, moesten ze achteraan het peloton aansluiten.

Vos liet zich niet van de wijs brengen en dirigeerde haar ploeggenoten op kop om het gat met een vluchtgroep te dichten. De DSB-ploeg maakte zeer rap de achterstand van twee minuten goed, waarna Vos een haast onmogelijke klus klaarde.

Ze won met overmacht de massasprint en won daarmee de eerste wedstrijd in de topcompetitie voor vrouwen. De Duitse topsprintster Ina-Yoko Teutenberg moest zich tevreden stellen met de tweede stek, Loes Markerink van Team Flexpoint eindigde als derde.

Drive

Vos was uiteraard heel gelukkig met haar overwinning: "Toen ik verkeerd reed, heb ik heel veel hele slechte dingen gedacht", erkende de DSB-wielrenster. "Maar ik had ook de drive om alsnog te winnen. Misschien heb ik die frustratie wel omgezet in snelheid, wie weet. Hoe het ook zij; ik win wel voor het eerst in mijn leven een massasprint."

Vos gaat van de topcompetitie een doel maken. "Het wordt lastig omdat ik ook in de wereldbeker om de winst mee wil doen. Maar als je op kop staat in het klassement, moet je er natuurlijk ook voor gaan."