BREMEN - Werder Bremen heeft vrijdagavond in de strijd om de Duitse titel drie kostbare punten gepakt. De bedwinger van AZ en Ajax in het UEFA-bekertoernooi versloeg op eigen veld Alemannia Aachen met 3-1. Daarmee nam Bremen de koppositie voorlopig over van Schalke 04.

Markus Rosenberg had een belangrijk aandeel in de overwinning. De voormalige Ajacied bracht Werder als invaller in de 55e minuut op voorsprong (2-1).

Snelle treffer

Door een snelle treffer van Sergio Pinto, die profiteerde van klungelwerk bij Werder-doelman Tim Wiese, kwam de ploeg uit Aken nog wel op voorsprong. Na de rust drukte de thuisclub het kwaliteitsverschil alsnog in de stand uit.

Diego

De gelijkmaker kwam op naam van een andere invaller, Daniel Jensen (ex-Heerenveen). De mooiste treffer kwam van de voet van Diego, die in de extra tijd van grote afstand doel trof: 3-1.

Koppositie

Door de zege neemt Werder Bremen de koppositie over van Schalke 04, dat een punt minder heeft. Bij winst zaterdag thuis tegen Energie Cottbus komt de volksclub uit Gelsenkirchen terug op de eerste plaats.

Aachen

Alemannia Aachen, de ploeg van basisspeler Jeffrey Leiwakabessy (ex-NEC), moet uitkijken voor degradatie. Het team van assistent-trainer Erik Meijer liep tegen de vierde opeenvolgende nederlaag in de Bundesliga aan, waardoor de veilige veertiende positie verder onder druk kwam te staan.