ROME - Titelverdediger Juventus is in de strijd om het Italiaanse kampioenschap twee punten achterop geraakt. De ploeg van Edgar Davids moest het laaggeklasseerde Atalanta een gelijkspel toestaan: 1-1. Pinardi opende in Bergamo de score, waarna Di Vaio het evenwicht herstelde.

Juventus miste raffinement en scherpte in de voorste linie. Ook een rode kaart voor Doni van Atalanta kon de Oude Dame in de slotfase niet inspireren. Davids werd een kwartier voor tijd gewisseld.

AC Milan, met Seedorf in de gelederen, consolideerde voor eigen publiek de koppositie met een benauwde zege op Modena: 2-1. Alle treffers vielen in het laatste kwartier. Pirlo (strafschop) en Inzaghi brachten de thuisploeg op 2-0, waarna Scoponi in de laatste minuut nog iets terugdeed.

Inter wint

Inter kwam zondagavond weer langszij bij stadgenoot AC door Torino in Turin met 2-0 te verslaan. Christian Vieri en de Turkse international Okan beslisten de wedstrijd kort na rust. De twee Milanese clubs hebben nu drie punten voorsprong op Juventus.

Lazio gelijk

Lazio zakte iets verder terug door in de subtopper tegen Chievo Verona op 1-1 te blijven steken. Daarmee kwam de Romeinse club nog goed weg. Pas twee minuten voor tijd werkte Simeone de openingstreffer van Corini uit een strafschop weg. Jaap Stam speelde de gehele wedstrijd.

Na drie achtereenvolgende nederlagen stelde AS Roma zaterdagavond de morrende aanhang voor even gerust. De tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League versloeg voor eigen publiek het bezoekende Bologna met 3-1. Aanvaller Montella opende in de 36e minuut de score voor de thuisploeg.

Signori maakte vlak voor rust gelijk: 1-1. Na de hervatting voorkwamen Delvecchio en Cassano dat de Romeinen opnieuw puntenverlies leden.