ROTTERDAM - Erwin Koeman heeft de Tunesiër Karim Saïdi uit de selectie gezet. De trainer van Feyenoord maakte dat vrijdag bekend.

"Karim is al vijf of zes keer geblesseerd geweest aan zijn knie", aldus Koeman. "In zijn herstel maakt hij zijn eigen regels. Dat kunnen we niet gebruiken."

Koeman nam zijn besluit na vorig weekeinde. Zaterdag verliet Saïdi de training van Jong Feyenoord met een pijnlijke knie.

Fit

"Maandag meldde hij zich vervolgens weer volledig fit bij het eerste elftal", verklaarde Koeman. "We hebben iedereen nodig in de laatste twee wedstrijden. Als een speler wil maar niet kan, heeft hij geen probleem. Als een speler wel kan maar niet wil, neem ik maatregelen."

Koeman mist zondag nog steeds de geblesseerden Theo Lucius, Serginho Greene, Nicky Hofs en Patrick Lodewijks. De inzetbaarheid van Alfred Schreuder is twijfelachtig. Hij heeft last van zijn heup. Castelen ontbrak vrijdag op de training wegens enkelklachten.

"Normaal gesproken is hij gewoon fit voor zondag", aldus Koeman. Feyenoord wacht zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen NEC.

Pijnlijk

De Rotterdammers verloren de laatste twee duels op pijnlijke wijze van FC Groningen (4-0) en Heracles Almelo (4-1). Daardoor zakte Feyenoord naar de zesde plaats op de ranglijst met evenveel punten als nummer vijf SC Heerenveen.

Heerenveen en Feyenoord ontmoeten elkaar op de slotdag van de competitie. De Friezen spelen zondag eerst in Alkmaar tegen AZ. De nummer vijf op de ranglijst is zeker van deelname aan de UEFA-beker en kan zich via de play-offs nog plaatsen voor de Champions League.