DEN BOSCH - Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Mervyn King gaan via de rechter proberen rechtstreeks toegang te krijgen tot de International Dart League (IDL).

Hun advocaat Jan Gillesse heeft daartoe een kort geding aangespannen tegen organisator Ad Schoofs en uitzendgemachtigde SBS6. Dat dient maandag in Den Bosch.

De IDL 2007, een lucratief toernooi met darters van beide bonden (BDO en PDC), gaat op 4 mei in Nijmegen van start met liefst 56 deelnemers, van wie er 24 zijn geplaatst. De overigen moeten een voorronde afwerken in acht poules van vier. Alleen de winnaars gaan door.

Wildcard

Van Gerwen en zijn drie teamgenoten stapten eerder dit jaar over van de DBO naar de PDC. Omdat het te kort dag was de top twaalf van deze bond te bereiken, die directe toelating betekent tot het hoofdtoernooi van de IDL, vroegen en kregen ze een wildcard. Die werd vorige week plotseling ingetrokken nadat de organisatie was gezwicht voor de eis van de BDO tot een eerlijke verdeling van de startbewijzen.

Raymond van Barneveld is titelverdediger in de IDL. De winnaar krijgt dit jaar 30.000 euro.