SILVERSTONE - Christijan Albers zal reeds in Duitsland over de nieuwe versie van zijn Spyker F1-wagen beschikken. Technisch directeur Mike Gascoyne bevestigt dat het werk aan de B-versie van de F8-VII sneller verloopt dan verwacht.

"We gaan de nieuwe B- wagen al tijdens de Grand Prix van Europa in Duitsland gebruiken. Dat kan omdat we ook in de volgende races al wijzigingen kunnen aanbrengen", legt Gascoyne uit. "De verbeteringen die we in Maleisië aanbrachten hadden we oorspronkelijk niet gepland. Nu verwachten we ook nog nieuwe onderdelen voor de races in Barcelona en Monaco. Daardoor verloopt onze ontwikkeling veel sneller."

Voorlopig moeten Albers en Sutil het dus nog met enkele kleine aanpassingen stellen, maar in Duitsland zal de wagen er compleet anders uitzien.

"De achterkant van de wagen wordt aangepast en ook de rest van het chassis krijgt een grondige opknapbeurt. Verder werken we nog aan een nieuwe versnellingsbak, nieuwe radiatoren, nieuwe schokdempers en nog vele andere zaken. Met al deze vernieuwingen zullen we op aerodynamisch vlak veel beter scoren en de achterkant van de wagen zal veel stabieler zijn."

De B-versie van de Spyker debuteert tijdens de GP van Europa in juli. Dat is ruim een maand sneller dan voorzien. Oorspronkelijk zou de wagen slechts tijdens de GP van Turkije in augustus rijklaar zijn.