AMSTERDAM - Zeven Italiaanse scheidsrechters zijn door de scheidsrechtersbond in Italië voorlopig geschorst. De bond kwam tot het besluit omdat de arbiters een week geleden door een sporttribunaal in Napels in verband werden gebracht met een nieuw omkoopschandaal.

De zaak loopt nog, maar de scheidsrechtersbond vreest dat de geloofwaardigheid van de arbitrage zonder maatregelen in het geding komt.

De scheidsrechters die voorlopig niet meer in actie komen zijn Paolo Bertini, Stefano Cassara, Antonio Dattilo, Marco Gabriele, Gianluca Paparesta, Tiziano Pieri en Salvatore Racalbuto.

Bertini

Bertini, die eind november nog de Uefa Cup-wedstrijd tussen Espanyol en Ajax floot, is met Paparesta de grootste naam onder de geschorste arbiters. Ook de twee assistent-scheidsrechters Marcello Ambrosino en Duccio Baglioni staan voorlopig aan de kant.

Vorig jaar zorgde een omkoopschandaal in de Serie A voor grote commotie in het Italiaanse voetbal. Juventus werd uiteindelijk als hoofdzondaar aangewezen en bestraft met degradatie naar de Serie B. De club uit Turijn is momenteel koploper in de competitie en lijkt promotie terug naar de hoogste divisie niet te kunnen ontgaan.