ROERMOND - Het autosportevenement Euro Racing Limburg dat gepland stond voor 23 en 24 juni 2007 gaat niet door. Dit maakten gemeente Roermond en Rotterdam Racing vandaag bekend. Voornaamste reden voor het afblazen van het evenement is de financiële haalbaarheid.

“Door inzet van velen is het in de afgelopen maanden mogelijk gebleken een geweldige hoeveelheid werk te verzetten. Het is daarom erg spijtig dat Euro Racing Limburg geen doorgang kan vinden”, aldus wethouder Van Rey.

"Het evenement blijkt te complex om in dit korte tijdsbestek neer te zetten. Ook zijn er niet voldoende sponsoren gevonden om een acceptabele toegangsprijs te kunnen garanderen."

Lef

“Mijn complimenten voor de gemeente Roermond en de provincie Limburg voor hun lef, enthousiasme en inzet in de voorbereidingen van dit evenement. Ik betreur het dat het bedrijfsleven in Limburg daar niet in mee is gegaan, zonder steun uit het bedrijfsleven is het neerzetten van zo’n groot evenement onmogelijk", weetRobert Heilbron van mede-initiatiefnemer Rotterdam Racing.

Met Euro Racing wilde Limburg eigenlijk Rotterdam Racing achterna. Naast een F1-delegatie werd er echter ook op demonstraties van heel wat andere autosportseries gemikt.