VALKENBURG - Erik Breukink hoorde eerder in de week van het besluit van Michael Boogerd na dit seizoen te stoppen met wielrennen. "Het was geen grote verrassing", zei de ploegleider van Rabobank, "al had ik me ook kunnen voorstellen dat hij nog een jaar was doorgegaan. Hij heeft het niveau nog."

Breukink dacht er nooit over Boogerd over te halen er nog een seizoen aan vast te plakken. "Hij zou zeker nog op topniveau meekunnen, maar ook een goede captain zijn. Maar dat is geen rol voor Michael. Hij traint en leeft ervoor om zelf te presteren. Hem ompraten had geen zin."

Eyserbosweg

Erik Dekker was blij voor Boogerd dat hij het moment van stoppen zelf heeft kunnen bepalen. "Je moet altijd maar afwachten of je niet een jaar te lang doorgaat. Daar is nu geen sprake van", aldus Dekker, die vorig jaar bij Rabobank de fiets verruilde voor de ploegleiderswagen.

Dekker kondigde in 2005 aan dat hij eind 2006 zou stoppen. Het afscheid werd enkele maanden vervroegd door een zware val in de Ronde van Frankrijk. Een half jaar fietste hij elke koers in de wetenschap dat het de laatste keer was. "Dat deed me verder niet zo veel. Maar ik denk toch dat het voor Michael zondag best gek is om voor het laatst de Eyserbosweg op te rijden."