AMSTERDAM - NAC is er over uit met welke tactiek AZ donderdagavond bestreden moet worden in de halve finale van de beker. De manschappen van Ernie Brandts gaan de grenzen opzoeken van het toelaatbare.

De trainer geeft zijn team de opdracht 'op het randje' te spelen. "De scheidsrechter bepaalt altijd de grens en wij moeten er morgen voor zorgen dat we daar in elk geval niet onder zitten."

Scheepsrecht

NAC verloor dit seizoen haar competitieduels van AZ. "Drie keer is scheepsrecht", zegt Brandts strijdbaar op de Bredase clubsite. De oefenmeester vervolgde clichématig: "Bekervoetbal maakt altijd extra krachten los. Thuis hebben we het uiteindelijk tegen ze afgelegd omdat we te veel persoonlijke fouten maakten. Dat straft AZ altijd genadeloos af. Daar moeten we dus morgen voor waken."

Penalty's

Als het op strafschoppen uitdraait, weten de Brabanders wie er achter de bal gaan staan. " Maar je weet nooit of de aangewezen spelers dan nog op het veld staan. Bovendien kan het zijn dat een speler niet in de wedstrijd heeft gezeten en dat je die als penaltynemer misschien moet passeren."

Schaars

Bij AZ zit Schaars niet bij de selectie. De international heeft nog teveel last van zijn enkel, waar hij in januari aan geopereerd is. Ook voor de geblesseerde oud-NAC'er David Mendes da Silva komt het bekerduel nog te vroeg.

De KNVB meldt dat het nog onzeker is of Koevermans inzetbaar is. De international heeft een blessure aan zijn knie. De lange aanvaller bekijkt na de warming up of hij kan starten.

AZ en NAC trappen donderdag om 20.45 uur af in het DSB Stadion.