AMSTERDAM - Erik Dekker was woensdag niet helemaal tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg bij de Scheldeprijs. De ploegleider van Rabobank had vooral aanmerkingen op Max van Heeswijk.

Volgens de oud-renner had Van Heeswijk langer op kop moeten blijven bij het aantrekken van de sprint voor Graeme Brown. De Australiër werd uiteindelijk vijfde.

"Max beweert dat hij driehonderd meter op kop heeft gereden, maar volgens mij was het tachtig meter", zei Dekker na afloop van de Vlaamse semi-klassieker. "Maar, ik moet de beelden terugzien om het zeker te weten."

Brown

Volgens Dekker was 's ochtends bij de ploegbespreking de afspraak gemaakt dat bij een massasprint alle kaarten op Brown zouden worden gezet. De Drent passeerde daarmee Van Heeswijk. "Brown is op dit moment een te stabiele sprinter. Max kan bovendien eerste worden, maar ook vijftiende", zei de ploegleider, die niet met twee renners naar de meet wilde.

De Scheldeprijs werd verrassend gewonnen door de Engelsman Mark Cavendish, die onder anderen Robbie McEwen in de sprint klopte. De renner van T-Mobile verklaarde na afloop van de wedstrijd toevallig in de wielerwereld te zijn beland.

"Ik had in mijn jeugd wat problemen", lachte de 20-jarige Brit. "Vooral met drank en vrouwen. Daarom kocht ik een mountainbike en prompt won ik mijn eerste wedstrijdje."