AMSTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Ajax hoopt dat zijn ploeg op zondag 6 mei in de bekerfinale op NAC Breda stuit. Hij verklaarde dat woensdagavond na de overwinning van zijn ploeg in de halve eindstrijd op RKC Waalwijk: 3-1.

"Ik hoop dat NAC donderdagavond de andere halve finale van AZ wint", verklaarde Ten Cate. "Dat is niet omdat ik bij die ploeg heb gewerkt. NAC heeft de laatste jaren zoveel pech in het bekertoernooi gehad. Ik gun die club het wel."

Ten Cate was vooral tevreden over het spel van zijn ploeg in de tweede helft tegen RKC. "In de eerste helft deden we het niet helemaal goed", stelde de trainer van Ajax. "We hadden moeite met het felle spel van RKC. In de tweede helft wonnen we veel duels. Pas dan zie je dat we betere voetballers hebben."

Dubbel

Ten Cate besefte dat Ajax door de zege op RKC kans op de dubbel houdt. "We kunnen de beker winnen en kampioen worden. Ik geloof nog steeds in de landstitel. Dat geldt ook voor onze supporters. Het stadion voor de wedstrijd van komende zondag tegen Sparta is alweer uitverkocht."

Laatste speeldag

Ten Cate verwacht dat de titelstrijd komende zondag wordt beslist. "Ik denk dat Ajax, PSV en AZ op de laatste speeldag gewoon winnen. Komende zondag valt dus de beslissing", aldus de trainer die denkt dat Jaap Stam dit seizoen nog voor Ajax in actie komt.

"Jaap zou misschien zondag tegen Sparta al kunnen spelen. We zijn echter heel voorzichtig met hem. Het moet echter wel heel raar lopen wanneer Stam volgende week niet tegen Willem II kan spelen."