MILAAN - Martin Verkerk heeft de finale bereikt van hettennistoernooi in Milaan. De Alphenaar won zaterdag in drie setsvan de Kroaat Ivan Ljubicic. Verkerk verloor de eerste set met 3-6maar herstelde zich daarna, op basis van een voorbeeldigevechtlust, voortreffelijk: 7-5 7-6. De tiebreak besliste hijovertuigend met 7-1 in zijn voordeel.

Over dat slotakkoord was de Nederlander, die vrijdag alsnog werdtoegevoegd aan de Daviscupselectie, vooral te spreken. "In detiebreak maakte ik mijn beste punten. Aces, inderdaad, maar ookharde rally's op zijn forehand. Daar lag zijn zwakke punt. Daarhadden we vooraf ook de tactiek op afgestemd", zei Verkerk.

Grote problemen

Hij roemde de "ongelooflijke" opslag en de backhand vanLjubicic. Deze wapens van de Kroaat stelden hem aanvankelijk ookvoor (te) grote problemen. "In de eerste twee sets was hijbeter", bekende Verkerk eerlijk. "Na de eerste dacht ik zelfs datdit niveau voor mij te hoog was gegrepen. In de tweede had ik watgeluk en werkte ik een breekpunt weg. Maar in de derde kreeg ik hetgevoel dat winnen mogelijk was."

Wereldtopper

De andere halve finale gaat tussen de als vijfde geplaatste RusJevgeni Kafelnikov en Jarkko Nieminen, de bedwinger van RichardKrajicek. Alleen tegen de Fin heeft Verkerk ooit eerder gespeeld."Verloren. Maar dat was voor de Davis Cup in een wedstrijd die eral niet meer toe deed. Zijn spel ligt me niet zo. Kafelnikov isnatuurlijk een wereldtopper. Ik zou het heel leuk vinden tegenoverhem te staan in de eindstrijd."