VOLKEL - De Nederlandse Spyker F1-coureur Christijan Albers neemt het vrijdag op tegen een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht.

Deze speciale ontmoeting tussen een formule 1-auto en een gevechtsvliegtuig heeft plaats op vliegbasis Volkel en wordt georganiseerd door het formule 1-team van Spyker en de Koninklijke Luchtmacht. Het unieke evenement heeft de titel Full Throttle 07 gekregen.

Albers zal de strijd aangaan met F-16 piloot Ralph Aarts, om te laten zien wat de overeenkomsten en de verschillen zijn tussen de Formule 1 en de militaire jachtvliegerij.

Schumacher

Het is niet de eerste keer dat een formule 1-wagen en een gevechtsvliegtuig het tegen elkaar opnemen. In 2003 reed zevenvoudig wereldkampioen en inmiddels gepensioneerd formule 1-coureur Michael Schumacher al eens tegen een jet van het Italiaanse leger.

De Duitser verloor in een formule 1-bolide van Ferrari die wedstrijd nipt.

Propellor

Spyker heeft een historie in de luchtvaartindustrie. De Nederlandse autofabrikant produceerde vliegtuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De eerste opdracht kwam van de Luchtvaartafdeling, de voorloper van de Koninklijke Luchtmacht.

Spyker heeft nog altijd een vliegtuigpropellor in haar logo. Het formule 1-team van Spyker is dit jaar begonnen aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1, met Albers en de Duitser Adrian Sutil als rijderspaar.