BARCELONA - Alavés heeft in de Spaanse voetbalcompetitie de eerste plaats overgenomen van Deportivo la Coruña. De aangename verrassing van dit én vorig seizoen versloeg FC Barcelona. Het duel tussen het dubbeltje en de euro eindigde in 2-0. Betis voegde zich zondag bij Alavés aan kop door een zege op Tenerife: 1-0.

Deportivo

De Nederlandse spits zorgde voor nieuwe impulsen. Espanyol, dat vijf gele kaarten kreeg tegen Deportivo twee, trok zich terug voor eigen doel en beperkte zich tot een sporadische counter. Hoewel de kansen er zeker waren voor Makaay en de zijnen bleef de gelijkmaker uit.

Spanning

De spanning in de Spaanse competitie is daarmee helemaal terug. Real MadridOsasuna

Na een kwartier leek de buit al binnen na treffers van de scherpschutters Morientes, met een briljante actie, en Raul. Osasuna deed pas vijf minuten voor tijd iets terug door Aloisi. Later volgde Alavés het voorbeeld van de Koninklijke met als beloning de eerste plaats, één punt voor Deportivo.

Llorens opende de score halverwege de eerste helft. Hij benutte een strafschop, zijn specialiteit, nadat Andersson Rubén Navarro had neergehaald. Ibon Bego na besliste de wedstrijd na een uur met een doeltreffend schot van een meter of 25.

Nederlandse inbreng

Bij Alavés ontbraken Jordi Cruijff en Richard Witschge. De energieke oud-Groninger Magno stond in de basis. Carlos Rexach had bij Barça

Real Betis