MANCHESTER - Manchester United is dinsdagvond weer een stapje dichter bij de Engelse titel gekomen. De ploeg van coach Alex Ferguson was op eigen veld met 2-0 te sterk voor degradatiekandidaat Sheffield United. Michael Carrick en Wayne Rooney scoorden op Old Trafford.

Doelman Edwin van der Sar ontbrak bij de thuisploeg. De Nederlandse recordinternational kreeg rust van Ferguson. Hij zat wel op de bank. De Pool Tomasz Kuszczak verving Van der Sar naar behoren. Ryan Giggs speelde, als aanvoerder, zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd voor de Mancunians.

Door de zege liep het verschil met achtervolger Chelsea op tot zes punten. De titelverdediger moet nog wel een wedstrijd inhalen, woensdag bij West Ham United.

Arsenal

Arsenal won dinsdagavond met 3-1 van Manchester City. Tomas Rosicky, Francesc Fabregas en Julio Baptista scoorden voor de Gunners, die over Liverpool naar de derde plaats klommen. De ploeg van Dirk Kuijt en Boudewijn Zenden speelt woensdag tegen Middlesbrough. Voor Manchester City trof voormalig PSV-spits DaMarcus Beasley doel.