AMSTERDAM/WAALWIJK - Trainer Henk ten Cate van Ajax kan woensdagavond tijdens het thuisduel in de halve finale van de nationale beker met RKC niet over Jaap Stam beschikken. De aanvoerder is nog niet hersteld van een hamstringblessure. Het is onduidelijk wanneer Stam wel weer in actie kan komen.

De langdurig geblesseerde Zdenek Grygera en Leonardo ontbreken eveneens bij de Amsterdammers. Edgar Manucharyan heeft een buikblessure en Hedwiges Maduro is geschorst. Trainer Mark Wotte van RKC mist in de Arena de geschorste Benjamin de Ceulaer en Cerezo Fung A Wing. Frank van Mosselveld en Rick van den Bergh zijn weer blessurevrij.

De winnaar van de halve finale tussen Ajax en RKC stuit in de eindstrijd op AZ of NAC. Deze halve finale wordt donderdagavond in Alkmaar afgewerkt.

Besloten training

Met een besloten training beëindigde Ajax de voorbereiding op het duel van woensdagavond in de halve finale van de KNVB-beker met RKC. De regerend bekerkampioen had in de beslissende fase van het seizoen behoefte aan rust en ontweek de vertegenwoordigers van de media en de supporters.

Ajax wil voor eigen publiek voorkomen dat RKC de Amsterdammers voor de tweede keer binnen twee weken een helder uitzicht op een prijs ontneemt. De nummer zeventien van de eredivisie hield Ajax op eerste paasdag met een gelijkspel (2-2) van de koppositie van de eredivisie.