PLOVDIV - De Nederlandse tennissters hebben het niet getroffen met de loting voor de Fed Cup. In de groepswedstrijden van de Europese/Afrikaanse zone moeten de vrouwen van captain Manon Bollegraf het in groep A opnemen tegen Zwitserland, Denemarken en Roemenië.

De Zwitserse tennissters zijn als eerste geplaatst. Patty Schnyder is als nummer negentien van de wereld kopvrouw bij het team. Michaëlla Krajicek, de beste speelster aan Nederlandse kant, verloor op de WTA-tour alledrie de onderlinge ontmoetingen van de Zwitserse.

Wozniacki

Bij Denemarken is Caroline Wozniacki als 110e de hoogst gerangschikte speelster. Aan Roemeense kant is dat Ioana Raluca Olaru als de nummer 162 van de ranglijst. Krajicek staat dankzij haar goede optreden vorige week in Charleston 40e. Elise Tamaela is 153e.

"Een pittige loting", vond Bollegraf. "Er zitten betere poules tussen waar ik liever ook in had willen spelen, maar aan de andere kant denk ik dat ook niemand blij is met ons."

De wedstrijden beginnen woensdag in het Bulgaarse Plovdiv. De nummers een van de vier poules strijden onderling om twee plaatsen in de play-offs van de wereldgroep II in juli.