ZOETERMEER/SAARBRUCKEN - Ook tafeltennisser Trinko Keen mag dit weekeinde meedoen aan de Europese Top-12 in Saarbrücken. De Randwijker neemt de plaats in van Zoran Primorac uit Kroatië, die heeft afgezegd. Keen was eerder al gepromoveerd van derde naar eerste reserve na afzeggingen van de Zweed Jan-Ove Waldner en de Griek Kalinikos Kreanga.

Het is de vijfde keer dat Keen deelneemt aan het prestigieuze toernooi met de beste twaalf deelnemers van Europa. Naast Trinko Keen verschijnt ook Danny Heister achter de tafel.

'Goed' begin

Keen begint de Top-12 zaterdag met een duel tegen de Duitser Timo Boll, houder van de Europese titel en de nummer één van de wereldranglijst. De derde speler in groep C is de Deen Michael Maze, die in de Duitse competitie uitkomt voor Borussia Düsseldorf. Alledrie zijn linkshandige spelers.

Danny Heister is in groep B gekoppeld aan de Oostenrijker Werner Schlager (vierde op de wereldranglijst) en de Fransman Damien Eloy. De laatste vervangt de Zweed Peter Karlsson. De nummers een en twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinale.