RIJSWIJK - Nederland brengt volgende maand negen taekwondoka's (vier vrouwen, vijf mannen) op de tatami voor wereldkampioenschappen in Peking (18-21 mei). Grote verrassing kent de ploeg niet.

In de categorie tot 84 kilogram is nationaal kampioen Michael Ogink zoals verwacht geselecteerd in plaats van Patrick Stevens. Deze kon afgelopen weekeinde geen vormbehoud tonen tijdens de open Belgische titelstrijd in Herentals.

Luttikhuis

Zwaargewicht Yvonne Luttikhuis ontbreekt. Ze maakte na een knieoperatie weliswaar haar rentree in België maar hield het al na enkele minuten voor gezien. De Almelose gaat er niet van uit dat ze op tijd wedstrijdfit zal zijn, laat staan medaillekandidate.

Een poging de Cubaan Nelson Saenz Miller, die met ingang van 1 mei in dienst treedt van de Engelse federatie, als coach te houden tot na het WK is mislukt. De nationale bond TBN deed daartoe in samenwerking met NOCNSF een verzoek, maar de Engelsen hielden Saenz aan de gemaakte afspraak.

Regeling

De complete begeleidingsstaf wordt pas komend weekeinde bekend. Enkele leden moeten nog een regeling treffen met hun werkgever. Het grootste deel van de Oranje-delegatie vertrekt 22 april naar Zuid-Korea voor een trainingsstage van drie weken. Van Seoul vliegt het gezelschap door naar Peking.

De WK ploeg:

Deborah Louz (-59 kg), Joyce van Baaren (-63 kg), Marjolijn Abbink (-67 kg), Annette van Deursen (-72 kg), Rafik Zohri (-62 kg), Dennis Bekkers (-67 kg), Tommy Mollet (-72 kg), Michael Ogink (-84 kg) en Ferry Greevink (+84 kg).