AMSTERDAM - Ajax meldde vrijdag dat het contract met Joey Didulica niet wordt verlengd. De Australische doelman heeft een verbintenis met de Amsterdamse voetbalclub tot het einde van dit seizoen.

Didulica kwam in 1999 naar Ajax. Hij werd in het seizoen 2001-2002 uitgeleend aan de Belgische eersteklasser Germinal Beerschot, waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft.

De 25-jarige keeper debuteerde op 15 december 2001 onder trainer Ronald Koeman in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde tot nog toe zestien competitiewedstrijden en vier duels in de Champions League.

Johanson

FC Groningen neemt na het seizoen afscheid van Magnus Johansson. De Zweedse verdediger krijgt geen nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. Door veel blessureleed kwam hij in het afgelopen jaar nauwelijks in actie. Met Johansson gaan ook Curovic, Darwinkel (beiden stoppen), Hoogstrate (naar PSV), Boekweg (jeugdtrainer) en Broerse (FC Utrecht) het Oosterpark over vijf maanden verlaten.

Van der Leegte

Tommie van der Leegte vertrekt per direct bij FC Twente. Het contract van de 25-jarige middenvelder is vrijdag ontbonden. FC Twente laat in een persbericht weten dat de beslissing "met wederzijds goedvinden" is genomen. De verbintenis liep tot de zomer van 2004.