ROTTERDAM - Trainer Erwin Koeman laat maandagmiddag de training van het zieltogende Feyenoord over aan zijn assistenten John Metgod en Henk Duut. De coach van de Rotterdamse ploeg ontbreekt om privèredenen.

Dat hebben een woordvoerder van Feyenoord en de zaakwaarnemer van Koeman maandag onafhankelijk van elkaar bevestigd. "Je moet er niets achter zoeken. Er is niets aan de hand. Het komt wel vaker voor dat Koeman de maandagtraining mist door andere afspraken", liet de zegsman van Feyenoord weten.

Dochtertje

Ook volgens Ger Lagendijk, de manager van Erwin Koeman, heeft de absentie van de oud-international niets te maken met de sportieve crisis waarin Feyenoord al wekenlang verkeert. "Erwin is met zijn dochtertje voor een halfjaarlijkse controle naar het ziekenhuis. Logisch dat je daar als vader bij wilt zijn. Een andere reden is er niet. Dinsdag is een vrije dag en woensdag staat Erwin weer bij Feyenoord op het trainingsveld. Klaar."

Aangeslagen indruk

Koeman maakte zondag na de nieuwe deceptie bij Heracles Almelo (4-1) een aangeslagen indruk. Hij liet weten met "alles" rekening te houden. Hij benadrukte echter dat hij niet van plan was om "iets bij zichzelf of bij het bestuur neer te leggen".

Koeman zei in Almelo ook nog dat hij normaal de maandagtraining zou leiden en vermeldde tevens het tijdstip erbij: "Om twee uur." Maandag bleek dat bij nader inzien toch geen haalbare zaak voor Koeman.

Feyenoord behaalde uit de laatste zeven competitiewedstrijden slechts zeven punten. De Rotterdammers verloren vorige week zondag in De Kuip ook al met pijnlijke cijfers van FC Groningen (0-4). Na het ontluisterende duel afgelopen zondag in Almelo werd Feyenoord bij terugkeer in het eigen stadion opgewacht door tientallen boze fans.

Discussie

Trainer Koeman en enkele spelers, onder wie Danny Buijs, Royston Drenthe en Pierre van Hooijdonk, gingen voor de poort langdurig in discussie met de aanhangers. De situatie liep daarbij geen moment uit de hand. Een tv-ploeg van RTV Rijnmond moest wel op 'aandrang' van enkele supporters stoppen met het maken van opnamen.