BARCELONA - Het moet uit zijn met de dominantie van Ferrari in de Formule 1. Met die boodschap onthulde Frank Williams de nieuwe auto van zijn gelijknamige renstal in Barcelona. "We zijn goed voorbereid en vastbesloten de top te bereiken", aldus Williams.

Zijn team begon het vorige seizoen goed. Ralf Schumacher won de Grote Prijs van Maleisië. Maar toen Ferrari de nieuwe bolide inzette was het gedaan met de spanning. De Italianen beheersten vijftien van de zeventien races en Michael Schumacher was al heel vroeg in het seizoen wereldkampioen.

Williams denkt de zaken in 2003 te kunnen keren met de FW25, de nieuwe auto die vrijdag op het circuit van Catalunya werd gepresenteerd. De bolide is korter, heeft een ander chassis en een krachtiger BMW-motor. Teambaas Frank Williams zei ook veel vertrouwen te hebben in de vorderingen die bandenleverancier Michelin heeft geboekt. Concurrent Ferrari rijdt op Bridgestone-banden.

Aerodynamica

Williams bouwde vorig jaar een betrouwbare auto. Het team heeft geprobeerd voor dit seizoen een sneller type te ontwikkelen, waarbij veel in de aerodynamica is gewijzigd. Williams besefte dat alleen met een radicale wijziging Ferrari kan worden ingehaald. "2002 leerde ons veel lessen, maar we denken dat we een goed product hebben", zei Frank Williams.

Het rijdersduo van Williams is onveranderd. De Colombiaan Juan Pablo Montoya en de Duitser Ralf Schumacher moeten het team aan de titel helpen. Montoya bleef voorzichtig over de nieuwe auto. "Het klinkt veelbelovend, maar we weten pas dingen zeker zodra we de circuits aandoen. Ik geloof wel dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt. Dat was ook nodig", zei hij. Testrijder Marc Gene rijdt zaterdag de eerste testkilometers met de Williams.

Voor het komend seizoen zijn nieuwe regels ingevoerd. De puntentelling is gewijzigd, coureurs krijgen nog maar één rondje om zich te kwalificeren en veel elektronische hulpmiddelen zijn afgeschaft.