MANCHESTER - Nu Manchester United blijft tegenvallen, neemt de druk op coach Alex Ferguson toe. Zaterdag werden de 'Mancunians' in eigen huis vernederd door Chelsea: 0-3. De sterrenformatie heeft inmiddels elf verliespunten meer dan koploper Liverpool, dat met 1-0 won van Derby County.

Arsenal bleef dankzij een 2-0 overwinning op Ipswich Town enigszins in het spoor van Liverpool. Arsenal heeft drie punten minder en een wedstrijd meer gespeeld.

Leeds UnitedFulham

Manchester United liep zaterdag de zwaarste thuisnederlaag in negen jaar op. In het seizoen '92/'93 ging de ploeg ook met 0-3 onderuit tegen Everton. "Ik denk dat we de titel niet winnen", gaf Ferguson na afloop toe. "We hebben nu al vijf keer verloren. Nog een nederlaag kunnen we ons niet veroorloven." Ferguson deed die uitlatingen voor de eigen tv-zender van de club. Nadat de Engelse media forse kritiek hadden geleverd op Manchester United in het algemeen en doelman Barthez en de coach in het bijzonder, weigerde 'Sir Alex' de pers te woord te staan.

Nederlandse inbreng

De Nederlandse spelers van Chelsea hadden een belangrijk aandeel in de overwinning. Melchiot bezorgde de Londense club een droomstart door al na zes minuten de score te openen, 0-1. De Nederlandse international kopte raak uit een door Hasselbaink genomen hoekschop.

Chelsea, met Zenden op de bank, was duidelijk sterker dan Manchester United en kreeg een aantal fraaie kansen. Omdat Hasselbaink, Dalla Bona en Le Saux misten, duurde het echter tot de e minuut alvorens Chelsea het duel kon beslissen. Hasselbaink onderschepte een zwakke pass van Veron, combineerde met de IJslander Gudjohnson en verschalkte United-doelman Barthez, 0-2. Gudjohnsen bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-0.

Dromen

Na de indrukwekkende zege op Manchester United dromen de fans van Chelsea alweer van de titel. Hasselbaink temperde echter die vreugde: "Daarover moeten we nog niet denken", zei hij. "We blijven proberen elke wedstrijd te winnen, meer kunnen we niet doen. Vergeet niet: ook voor een overwinning op Manchester United krijg je gewoon drie punten."

Voorlopig heeft LiverpoolDerby County

/DOSSIERPremiership