MADRID - In de strijd om de Spaanse voetbaltitel heeft Real Madrid zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen. De Madrilenen verloren met 2-1 bij Racing Santander en beëindigden het duel met negen man. Barcelona won zondag van Mallorca (1-0) en liep verder uit. Sevilla staat nog tussen de rivalen in.

Barcelona ontsnapte. Fernando Navarro van Mallorca schoot een minuut voor tijd in eigen doel. In de eerste helft had Gutierrez van Mallorca een strafschop gemist. Bij Barca speelde de Nederlandse international Giovanni van Bronckhorst de hele wedstrijd.

Raúl

Na 45 minuten was Real Madrid, met Ruud van Nistelrooij in de basis, nog zonder zorgen. De ploeg van coach Fabio Capello leidde met 1-0 dankzij een doelpunt van Raúl. Nadat Ezequiel Garay uit een strafschop de thuisploeg op gelijke hoogte had gebracht, volgde een hectisch laatste kwartier.

Eerst verdween Ivan Helguera met twee gele kaarten naar de kant. Vervolgens benutte Garay een opnieuw fel betwiste strafschop. De eerste keer zou Lionel Scaloni zich hebben laten vallen, de tweede penalty werd gegeven nadat Real-verdediger Fabio Cannavaro aanvaller Nikola Zigic licht beroerd had. Real-invaller Alvaro Mejia kreeg in de slotfase rood wegens een overtreding op Munitis.