MANCHESTER - Manchester United en Chelsea spelen de finale van het toernooi om de Engelse FA Cup. Zondag versloeg Chelsea in de halve finale na verlening Blackburn Rovers, 2-1

Een dag eerder won Manchester United in het Villa Park van Birmingham van Watford, 4-1. Saillant is dat beide clubs elkaar ook nog in de eindstrijd van de Champions League kunnen treffen.

Rooney

Wayne Rooney was bij ManU de grote man met twee treffers en een assist. De Nederlandse international Edwin van der Sar verdedigde het doel van Manchester United. Dat Manchester United zich voor de eerste eindstrijd sinds 2000 op het (nieuwe) Wembley zou plaatsen was nauwelijks een verrassing.

Van Watford, de nummer laatst van de Premier League, werd geen verrassing verwacht. Toch kwam de underdog één keer aardig in beeld. In de 26e minuut zorgde Hameur Bouazza voor de 1-1, nadat Rooney de formatie van coach Sir Alex Ferguson al vroeg op voorsprong had gezet.

Ronaldo

Twee minuten later echter zorgde Cristiano Ronaldo voor de 2-1. De aanvaller uit Portugal, die eerder in de week voor vijf jaar bijtekende, rondde af op aangeven van Rooney. De ster zelf maakte er na ruim een uur 3-1 van. De laatste treffer kwam op naam van invaller Kieran Richardson.

Chelsea had het moeilijker. Weliswaar kwam de huidige nummer twee van de Premier League na ruim een kwartier door Frank Lampard op voorsprong, na iets meer dan een uur maakte Jason Roberts gelijk. Pas in de 109e minuut zorgde de Duitser Michael Balack voor de verlossende treffer. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou, gekomen als invaller, was betrokken bij de voorbereiding. Het was de vierde keer dit seizoen dat Chelsea won van Blackburn.

Chelsea speelde zonder zijn Nederlanders. Arjen Robben is geblesseerd, Khalid Boulahrouz bleef op de bank.