MANAMA - Felipe Massa heeft zijn wraak voor zijn nederlaag in Maleisië te pakken. De Braziliaan reed in Bahrein een foutloze race en hield Lewis Hamilton zo van een eerste zege. De jonge Brit komt wel mee aan de leiding in de WK-stand en vestigde een record door als eerste debutant 3 races na elkaar op het podium te eindigen.

Felipe Massa ging deze keer geen duimbreed wijken bij de start en de Braziliaan hield woord in Bahrein. Lewis Hamilton slaagde er deze keer niet in om de Ferrari bij de start in te halen. Teamgenoot Fernando Alonso slaagde daar echter wel in.

Geen super Alonso

De Spaanse wereldkampioen haalde bij de start Kimi Raïkkönen in, maar had het daarna duidelijk moeilijk om de snellere Fin achter zich te houden. Alonso zou er uiteindelijk niet in slagen om de Fin voor te blijven. De wereldkampioen verloor de derde plaats tijdens de pitstops. Waarna de Spanjaard ook nog BMW-Sauber van Nick Heidfeld in zijn spoor kreeg.

Heidfeld slaagde er dankzij een knappe inhaalactie in om met de vierde plaats aan de haal te gaan. Meteen de enige inhaalactie aan de top. Achterin werd gelukkig wel meer gestreden. Vooral Nico Rosberg en David Coulthard lieten zich opmerken met enkele mooie acties.

Pech velt sterke Coulthard

Coulthard demonstreerde voor het eerst het potentieel van de Red Bull RB3 door van de voorlaatste plaats naar de zevende plaats op te klimmen. De Schot moest helaas de strijd staken door pech en ook teamgenoot Mark Webber haalde de finish niet. Tot vreugde van Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella die zo met de laatste punten aan de haal gingen.

Renault-debutant Heikki Kovaleinen greep net naast punten en moest machteloos toekijken hoe zijn goede vriend Lewis Hamilton alweer veel beter presteerde. De jonge Brit zat na de eerste pitstops tussen de beide Ferrari's gekneld, maar liet zich niet onder druk zetten.

Hamilton onder druk

Raïkkönen naderde na de eerste pitstops op Hamilton, die op zijn beurt de aansluiting met leider Massa een beetje verloor. Toch kwam de tweede plaats van de Brit nooit echt in gevaar. Aan het eind van de race wist de debutant de kloof met Massa zelfs nog te verkleinen. De leiderspositie van de Braziliaan aanvallen zat er echter niet meer in.

Massa maakte zijn flater uit Maleisië dus goed met een eerste zege dit seizoen en vindt zo weer de aansluiting met teamgenoot Kimi Raïkkönnen. De Fin staat dankzij de mindere prestatie van Alonso opnieuw mee aan de leiding in de WK-stand. Maar er is nog een derde leider.

Drie leiders

Lewis Hamilton vestigde niet alleen een record door als eerste debutant drie races na elkaar op het podium te finishen. Hij telt dankzij zijn 3 podiumplaatsen evenveel als Alonso en Raïkkönen. De drie leiders krijgen nu bijna een maand rust voor de volgende Grand Prix in Spanje.