AMSTERDAM - Robert Doornbos vertrekt vanavond tijdens de Toyota Grand Prix of Long Beach vanaf de zesde startplaats.

De 25-jarige Rotterdammer rijdt voor Minardi Team USA in de Amerikaanse Champ Car series. Het kwalificatieweekend begon voor Doornbos niet al te best. Tijdens de vrije training en de eerste kwalificatie had de coureur moeite het tempo aan de kop van het veld bij te houden.

Door samen met zijn engineer een aantal wijzigingen aan de auto door te voeren wist Doornbos in de tweede kwalificatie wel weer voorin mee te doen. In het begin van de tweede sessie zette de Nederlander meteen de snelste rondetijd neer.

Fout

Doornbos had echter slechts een kleine hoeveelheid benzine aan boord en moest dus terug de pits in. De coureur maakte echter een grote fout. Hij lette bij het inrijden van de pitsstraat niet op en reed voorbij aan zijn eigen pitbox.

Hierdoor moest de Nederlander, zonder genoeg benzine, terug de baan op voor een extra ronde. Halverwege het circuit viel zijn auto stil. Doornbos moest daarna lijdzaam toezien hoe de rest van het veld wel een tweede reeks snelle rondes kon neerzetten waardoor hij terugviel naar de zesde plaats.

Mixed Feelings

"Het is een beetje een dag van ‘mixed feelings’. Enerzijds ben ik onwijs blij nu een goede set-up te hebben gevonden waarmee we kunnen strijden voor topposities. In het begin van de sessie was ik zelfs de snelste man op de baan", aldus Doornbos.

"Aan de andere kant ben ik ook teleurgesteld en moet ik me verontschuldigen tegenover het team, want we hadden er vandaag zeker meer uit kunnen halen, als ik ook mijn geplande tweede run had gereden. Jammer voor nu, maar ik weet dat we morgen over een snelle wagen beschikken."