EINDHOVEN - PSV-trainer Ronald Koeman wil per definitie een opvolger voor middenvelder Phillip Cocu. De oefenmeester hoopt dat de 36-jarige routinier nog een jaar aan zijn loopbaan vastknoopt, maar rekent daar niet op. "Wij halen sowieso een opvolger", aldus Koeman na afloop van het duel PSV - FC Twente (2-0).

Cocu heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Ook vorig seizoen besliste hij pas op het laatste moment over een langer verblijf in Eindhoven. "Ik zeg regelmatig tegen hem dat we graag willen dat hij blijft", aldus Koeman. "Maar ik denk niet dat wij invloed hebben op zijn beslissing."

Koeman noemde zaterdagavond als mogelijke opvolgers van Cocu de namen van Giovanni van Bronckhorst en Boudewijn Zenden. "Zij zouden het kunnen", aldus Koeman. "Ook nationaal zie ik wel iemand die voor die rol in aanmerking komt. Maar op namen ga ik verder niet in."

Verstandig

Cocu noemde het verstandig dat PSV naar een opvolger zoekt. "Dat moeten ze ook doen", aldus Cocu. "Ook als ik doorga. Dan kan ik misschien ook af en toe een wedstrijd rust nemen. Ik heb nog geen beslissing genomen. De club weet hoe ik over de situatie denk en ik weet hoe de club er over denkt. Waar het vanaf hangt? Van zoveel factoren en die ga ik nu niet allemaal noemen."