Koploper Bayer Leverkusen heeft op de vijftiende speeldag van de Duitse voetbalcompetitie de eerste nederlaag geleden. De ploeg verloor zaterdag in Bremen met 2-1 van Werder. Van de achtervolgers won Borussia Dortmund de lastige uitwedstrijd bij FC Köln. De nummer twee heeft twee punten achterstand op Leverkusen. Bayern München, eerder in de week winnaar van de wereldbeker, verloor zondag verrassend in Berlijn van Hertha en bleef daardoor derde op vier punten.

De tweede helft was meer spannend dan goed. In de 58e minuut besliste Verlaat het duel in Bremens voordeel. De Nederlandse verdediger kopte raak. Het duel werd vervolgens wel hectischer. In de 70e minuut kon international Nowotny inrukken. Hij haalde de doorgebroken Ailton van Bremen neer. Toch kreeg Leverkusen met tien man nog de beste kansen. Zonder succes.

Dortmund profiteert

Bayern München liet zondag de mogelijkheid liggen naar de tweede plaats te klimmen. De wereldkampioen nam bij Hertha wel een voorsprong via Niko Kovac. Dat was direct na rust. In de laatste twintig minuten verspeelde de Beierse ploeg de winst. Neuendorf, net ingevallen voor de Nederlander Rob Maas, maakte gelijk. Zes minuten voor het einde tekende Dardai voor de 2-1.

Sportweek Online