DEN HAAG/ROTTERDAM - De degradatie van ADO Den Haag uit de eredivisie is een feit. Zaterdag verloor het elftal van coach Lex Schoenmaker op eigen veld van Roda JC: 0-2. Aangezien wat later op de avond RKC met 3-0 won bij Excelsior, kunnen de Hagenaars niet meer van de laatste plaats afkomen.

Met nog twee duels te gaan is het verschil tussen ADO en RKC opgelopen tot negen punten. De Waalwijkers delen nu de op één na laatste positie met Heracles Almelo, dat zondag Feyenoord treft.

Play-offs

Excelsior heeft een punt meer dan dit tweetal. Twee clubs moeten in de play-offs nog spelen voor klassebehoud, tegen opponenten uit de eerste divisie.

ADO Den Haag promoveerde aan het einde van het seizoen 2002-2003 naar het hoogste niveau. De laatste drie jaar speelde het met twee 15e en een 14e plaats steeds in de onderste regionen.

Stadion

De stap terug komt om meerdere redenen slecht uit. Met ingang van het komend seizoen doet de club zijn intrede in een nieuwe stadion.

ADO is een club met een rijke historie. Het werd twee keer (1942/1943) landskampioen en won ook twee keer (1968/1975) de nationale beker.