BIRMINGHAM - Manchester United heeft zaterdag de finale van het toernooi om de FA Cup bereikt. De koploper van de Premier League versloeg in het Villa Park van Birmingham in de halve eindstrijd Watford, 4-1.

Wayne Rooney was de grote man met twee treffers en een assist. De Nederlandse international Edwin van der Sar verdedigde het doel van Manchester United. Zondag is de tweede halve finale, die gaat tussen Chelsea en Blackburn Rovers.

Dat Man United zich voor de eerste eindstrijd sinds 2000 op het (nieuwe) Wembley zou plaatsen was nauwelijks een verrassing. Van Watford, de nummer laatst van de Premier League, werd geen verrassing verwacht.

Toch kwam de underdog één keer aardig in beeld. In de 26e minuut zorgde Hameur Bouazza voor de 1-1, nadat Rooney de formatie van coach Sir Alex Ferguson al vroeg op voorsprong had gezet. Twee minuten later echter zorgde Cristiano Ronaldo voor de 2-1.

De aanvaller uit Portugal, die eerder in de week voor vijf jaar bijtekende, rondde af op aangeven van Rooney. De ster zelf maakte er na ruim een uur 3-1 van. De laatste treffer kwam op naam van invaller Kieran Richardson.