AMSTERDAM - Deportivo la Coruña heeft de halve finales van de Copa del Rey bereikt. DeGaliciërs kropen tegen Real Murcia uit de Segunda División echter door hetoog van de naald. Na de 1-0 thuisoverwinning bleek een spectaculair 4-3verlies nog net voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. Deonopvallend spelende Roy Makaay werd na een uur gewisseld.

Murcia begon onbevangen aan het duel en zette Deportivo in de beginfaseonder druk. De koploper uit de Segunda División liep echter binnen een halfuur tegen twee counters op van de gasten, waarbij Diego Tristán (24', 28')zich tweemaal doeltreffend toonde in de afronding. Ondanks de bijnakansloze achterstand knokte Murcia zich volledig terug in de wedstrijd.

ViaKaranka (34'), Juanma (47') en Tito (53', pen.) kwam de tweededivisionistzelfs op een 3-2 voorsprong en werd Deportivo volledig in verlegenheid gebracht.Op jacht naar de beslissende treffer kreeg de thuisploeg echter weer eentreffer om de oren. Manu el Pablo (58') schoot de ploeg van coach Javier Irureta weer op gelijkehoogte en in veilige haven. Althans, daar leek het op.

Murcia gaf zichgeenszins gewonnen en kwam zes minuten voor tijd via Albiol volledig terechtop 4-3. In de slotminuten kraakte de defensieve muur van Depor, maar detitelverdediger bleef uiteindelijk overeind.