MANAMA - Christijan Albers heeft het nog steeds niet naar zijn zin in de Spyker F8-VII. De Nederlander was ook tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein de traagste rijder. Teamgenoot Adrian Sutil presteerde beter met de twintigste plaats.

"Tijdens de oefensessie deze ochtend liep het werkelijk voor geen meter en dus besloten we nog heel wat zaken aan de wagen te wijzigen", legt Albers uit. "Maar zelfs tijdens de kwalificatie bleef het insturen heel moeilijk en dus verloor ik veel tijd. Het is teleurstellend om opnieuw op de laatste startplaats te staan, maar ik kan me troosten met het idee dat we tijdens de races het tempo wel kunnen volgen".

Albers start in Bahrein als 22ste en laatste en krijgt op de startgrid de wagen van teamgenoot Sutil voor zich. De Duitser wist deze keer zelfs David Coulthard achter zich te houden.

"Het was niet makkelijk om een perfect rondje te rijden, maar ik ben tevreden over mijn prestatie. Nu komt het er op aan om geen fouten te maken tijdens de race", weet de Duitser die in Maleisië al in de eerste ronde van de baan ging.