MANAMA - Kimi Raïkkönen toonde zich tweemaal de snelste rijder in de vrije trainingen voor de GP van Bahrein. De Finse Ferrari-rijder was aan het eind van de eerste dag 0,02 seconde sneller dan de McLaren van Lewis Hamilton. Het Nederlandse Spyker reed alweer in de achterhoede rond.

De start van het derde Grand Prix weekend van het F1-seizoen draaide alweer uit op een strijd tussen Ferrari en McLaren. De eerste veldslag werd alvast nipt gewonnen door de Italianen. Tijdens de eerste sessie konden Raïkkönen en Massa de concurrentie makkelijk achter zich houden. De Fin was een zelfs volle seconde sneller dan de McLarens, maar in de namiddag was die voorsprong reeds flink geslonken.

Rookie Lewis Hamilton blijft intussen indruk maken. Hij sloot de eerste dag op de tweede plaats af. De jonge Brit was nauwelijks enkele honderdsten van een seconde trager dan Raïkkönen. Hamilton slaagde er bovendien in om teamgenoot Fernando Alonso alweer achter zich te houden. De Spaanse WK-leider werd vijfde achter Robert Kubica (BMW) en Felipe Massa (Ferrari).

BMW & Williams snel

De zevende tijd van Nick Heifdeld bevestigt dat BMW-Sauber over de nodige snekheid beschikt in Bahrein. Ook Williams-Toyota blijft goed scoren. Alexander Wurz sloot de eerste dag af op de zesde plaats. Teamgenoot Nico Rosberg werd achtste. David Coulthard (Red Bull Racing) en Jarno Trulli (Toyota) vervolledigden de top tien.

Door de sterke prestaties van BMW en Williams was er alweer geen plaats voor Renault bij de beste tien. Heikki Kovalainen werd twaalfde, Giancarlo Fisichella slechts vijftiende.

Spyker mijdt laatste plaats

Het Nederlandse Spyker team sloot de eerste dag deze keer niet op de laatste plaats af. Christijan Albers slaagde erin de Honda van Jenson Button voor te blijven. De Nederlander moest wel tweemaal zijn meerdere erkennen in zijn jonge teamgenoot Adrian Sutil.

De Duitse Spyker-rijder was in de eerste sessie een volle seconde sneller dan Albers. In de tweede sessie wist de Larenaar de kloof wel te verkleinen tot 0,2 seconde.