EINDHOVEN - Trainer Ronald Koeman van PSV heeft zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente nagenoeg de beschikking over een fitte selectie. De oefenmeester moet het alleen nog zonder Alex stellen.

De Braziliaan is mogelijk tijdens de laatste twee duels van de competitie wel weer van de partij. Ibrahim Afellay, Jan Kromkamp en Edison Mendez zijn weer fit.

Tribune

Het trio ontbrak woensdag nog tijdens de verloren uitwedstrijd bij Liverpool (0-1). Koeman beschikt over zoveel fitte spelers dat Diego Tardelli, John de Jong, Dirk Marcellis en Csaba Feher het duel met FC Twente vanaf de tribune moeten aanschouwen.

PSV heeft na zeven wedstrijden zonder zege nog maar twee verliespunten minder dan AZ en Ajax. Trainer Koeman heeft goede hoop dat zijn ploeg tegen FC Twente eindelijk weer een overwinning boekt. "We spelen voor eigen publiek. Dat is een groot voordeel. Ik heb het idee dat we een goed gevoel aan de uitwedstrijd bij Liverpool hebben overgehouden. Hopelijk kunnen we dat gevoel in drie punten vertalen".

Aissati

Trainer Fred Rutten heeft dit kalenderjaar nog geen uitwedstrijd met FC Twente verloren. Hij heeft tijdens het duel met PSV niet de beschikking over de geschorste Luke Wilkshire. Hij kan wel een beroep doen op Ismail Aissati en Otman Bakkal. Beide spelers zijn eigendom van PSV. "Maar zij zullen gewoon hun best doen", verwacht Koeman. "Net zoals Roy Beerens dat vorige week in dienst van NEC deed. Ik vond echter dat Roy overdreef. Die daagde Da Costa uit en trapte ballen weg. Dat hoeft nu ook weer niet." Ajax

Ajax kan PSV vrijdagavond al op de ranglijst passeren. De Amsterdammers moeten daarvoor wel van NAC winnen. AZ heeft net als Ajax nog maar twee verliespunten meer dan PSV.

De club uit Alkmaar treedt zondag op als gastheer van Vitesse. AZ is al twaalf competitieduels op rij ongeslagen. De formatie haalde van alle clubs uit de eredivisie de meeste punten na de winterstop (11-25). AZ moet tegen Vitesse laten zien dat het de enorme teleurstelling over de ruime nederlaag tegen Werder Bremen (4-1) heeft verwerkt.

Feyenoord

Feyenoord verdedigt zondag in de uitwedstrijd bij Heracles de vijfde positie op de ranglijst. Deze klassering geeft aan het einde van het seizoen recht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

De Rotterdammers kunnen zondag geen beroep doen op tweede doelman Sherif Ekramy. De 23-jarige Egyptenaar liep tijdens de training een liesblessure op. Zijn plaats op de reservebank wordt ingenomen door Erwin Mulder.

Feyenoord heeft nog maar drie punten meer dan nummer zes Heerenveen. De Friezen gaan zondag op bezoek bij Willem II.

ADO Den Haag kan zaterdag officieel degraderen. De club speelt voor eigen publiek tegen Roda JC. Alleen bij een overwinning stelt ADO Den Haag het afscheid van de eredivisie nog zeker een weekje uit. In alle andere gevallen is de club afhankelijk van de verrichtingen van concurrent RKC bij Excelsior.